Over de St. Antoniuskerk te Zwartemeer

Welkom op de website van de St. Antonius van Padua kerk te Zwartemeer. In de St. Antoniuskerk wordt sinds 2003 uitsluitend nog de Goddelijke Liturgie van het Heilig Misoffer volgens de Klassieke Romeinse Ritus – ook wel aangeduid als Tridentijnse Liturgie – aangewend. Deze Liturgie geschiedt – behalve de verkondiging van het Woord Gods - in het Latijn.

Boeken

Een biografie uit 1937 van Emile Erens over het leven van de heilige Johannes Maria Vianney, beter bekend als de Pastoor van Ars. 
 
 
 
 
Een boek over de werken Don Gabriele Amorth (Modena, 1 mei 1925 – Rome, 16 september 2016) Een Italiaans rooms-katholiek priester en exorcist.
 
 

Een boekje met Beeld en teksten voor een betere en diepere beleving van de viering van de Heilige Mis
 
 
  
Ik zal opgaan tot het altaar van God

De heilige mis en haar riten verklaard.

Door P. Martin Ramm FSSP -Thalwil 2006 
 
 
Introibo ad altare

Handleiding voor de aspirant misdienaar om deze wegwijs te maken in de ceremoniën van de heilige mis volgens de Tridentijnse ritus.

 

Graduale Romanum 1961

Een digitale scan met alle gezangen uit de Graduale Romanum uit 1961

 
Liber Usualis

Een digitale scan met alle gezangen uit de Liber Usualis uit 1961
Een selectie van de visioenen en openbaringen van
de H. Birgitta van Zweden.Uit de pen van Padre Pio
 
Eens selectie uit 100 brieven laten ons verder kennis maken met deze buitengewone Kapucijn. Wij volgen hem op zijn weg, vooral op zijn weg met Christus.
 De visioenen van Anna Catherina Emmerich
Anna Catharina Emmerich (Coesfeld, 8 september 1774 - Dülmen, 9 februari 1824) was een Duitse augustines en mystica. Ze had visioenen over het leven en het lijden van Jezus en het leven van Maria die ze op verzoek van haar biechtvader Bernard Overberg deelde met de bekende dichter Clemens Brentano. Hij publiceerde de boeken over de visioenen en de gesprekken die hij met haar had: Zij werd in 2004 door paus Johannes Paulus II zalig verklaard.

De boeken:

Leven van de H. Maagd

Jezus’ openbaar leven jaar 01